maanantaina, toukokuuta 17, 2010

Halonen sopii YK:hon kuin nenä naamaan
Iltalehti:
Halosesta YK-pomo?
Tiistai 4.5.2010 klo 08.29 (päivitetty klo 08.36)

Presidentti Tarja Halosen nimi on noussut esille, kun YK:n uuden naisjärjestön johtajaa on pohdittu, kertoo Helsingin Sanomat.

YK:n viime vuoden yleiskokouksessa syyskuussa tehtiin periaatepäätös Unifem-järjestön ja kolmen muun naiskysymyksiä käsittelevän YK-järjestön yhdistämisestä. Uuden kattojärjestön kokoaminen on aloitettu, ja samalla käydään vääntöä siitä, kuka nousee järjestön johtajaksi.

Helsingin Sanomien mukaan presidentti Tarja Halonen on eri lähteiden mukaan ollut myös johtaja-arvailuissa mukana.

Lehti kuitenkin muistuttaa, että uuden naisjärjestön on tarkoitus aloittaa toimintansa ennen Halosen presidenttikauden päättymistä 2012. On myös hyvin mahdollista, että korkeimman kansainvälisiin naiskysymyksiin liittyvän viran haltija halutaan valita kehitysmaista.

Suomi ei ainakaan virallisesti kampanjoi Halosta tehtävään, kertoo Helsingin Sanomat.
Keskustelua hommaforumilla:

YK-virkaan yrittäminenkö syy arvojohtaja Halosen käyttäytymiselle?

http://hommaforum.org/index.php/topic,28099.msg374048.html#msg374048
Tämäkö on ollut kaiken mokutuksen ja naisasiainliikehypetyksen taustalla?
Venäjää on kummarrettu otsa turpeessa ja Africcaa ja sen asukkaita hyysätty pää märkänä, koska ilman heikäläisten ääniä nimitys olisi mahdotonta.

Mikäli tulee valituksi, on siitä aiheutuva loppulasku suomalaisille sietämättömän kallis.

http://hommaforum.org/index.php/topic,28099.msg374176.html#msg374176
Tämäpä hyvinkin on se perimmäinen taka-ajatus. Kuulin tämän totuuden jo taannoin tutulta demarikansanedustajalta. Aika härskiä touhua.

http://hommaforum.org/index.php/topic,28099.msg374223.html#msg374223

Yritäpä agitoida se kansanedustaja sanomaan toi julkisesti. Olis meinaan nolompi tikki, yleensähän presidentin virkaan ei haeta siksi, että se olisi pomppulauta johonkin kansainväliseen virkaan. Tai ainakin näin me tyhmemmät ollaan tähän asti ymmärretty.

Toisaalta, voitaisiinhan se Tarja valitakin johonkin puunhalaamisvirkaan, ja sen jälkeen me voisimme luopua siitä typerästä jalkaväkimiinapäätöksestä. Meillä olisi edelleenkin miinat, ja Tarja saisi viran puolesta olla meille pahalla päällä. Kaikki olisivat tyytyväisiä.

http://hommaforum.org/index.php/topic,28099.msg381863.html#msg381863
Kuka haluaisi korkeaan YK:n (tai edes keskitason) virkaan noin räikeästi omaan pesään kusevan oman edun tavoittelijan ? Sama hommahan jatkuisi sielläkin seuraavaa askelta varten. Halonen painuu Afrikan ja hänen hyysäysvaltioidensa muistista samalla sekunnilla kun rahahanat sinnepäin menevät kiinni.

Mitä näyttöä hänellä on Suomen asioiden hoitamisesta?


http://hommaforum.org/index.php/topic,28099.msg381931.html#msg381931
YK:n oma porukka haluaa juuri Haloskan kaltaisen häikäilemättömän, narsistisen egomaanikon. Sellaisia ne ovat kaikki itsekin. Jos järjestelmään joskus vahingossa luiskahtaisi joku rehellinen ihmisystävä, olisi sellaisen käytös vaikeammin ennakoitavissa kuin ahneen ja omanvoitonpyyntöisen vertaiskollegan. Tuollainen irrallaan ajelehtiva kansitykki saattaisi jopa paljastaa porukan nepotismin, korruptoituneisuuden ja älyttömän tuhlailun ja siten vaarantaa koko homman.

Jo valmiiksi korruptoitunut ja siten pelin säännöt tunteva kieroilja sopii porukkaan ja on varmempi valinta.

Muuten, kaikki virat ja positiot YK:ssa ostetaan. Joka ikinen ainoa, eivätkä summat ole pieniä. Ne lobataan milloin rahalla, milloin vastapalveluksilla ja milloin näiden yhdistelmällä. Kaikki on kaupan parhaan tarjouksen tehneelle.

Ei kai kukaan aikuinen edes kuvittele mitään muuta?

Ei kommentteja: