torstaina, syyskuuta 22, 2005

Monopoliasemassa olevat työntekijät

ÄKT kehottaa Linux- tai mac-tietokoneen omistajia "harkitsemaan ihan tavallisen cd-soittimen ostamista". Kuluttajat eivät ÄKT:n mielestä ole tajunneet, että musiikkia kuunnellaan stereoilla tai autossa, tietokoneella kuunteleminen on "ekstraa". Voi meitä tyhmiä kuluttajia.

Mikä yhdistää Susanne Päivärintaa eilisestä A-talkista, yliopistojen koppavia professoreita, töykeitä taksikuskeja ja ÄKT:n pöyhkeyttä?

Aivan oikein, julkisen vallan keinotekoisesti luoma monopoliasema. En tiedä kummin päin kausaliteetti kulkee, tekeekö monopoliasema ihmisistä näin tavattoman ilkeitä vai hakeutuvatko kaikista ilkeimmät ihmiset näihin monopoliaseman turvaamiin suojatyöpaikkoihin?

Jatkaen pointtiani julkisesta ja yksityisestä rahoituksesta, jos oma työpaikka ei oikeasti riipu asiakkaiden tyytyväisyydestä, tilanne kuitenkin johtaa siihen, että tällaisissa työpaikoissa saa todella surkeata palvelua. ÄKT hyvänä esimerkkinä, jonka lähes ainoa toimenkuva on puhua pehmoisia mediassa ja levittää savuverhoa uusien lakiesitysten ylle. ÄKT:ta eivät ohjaa musiikin kuluttajien, vaan tuottajien tarpeet.

Ei kommentteja: