torstaina, syyskuuta 29, 2005

Tekijänoikeuslakia vastaan

Muutamilla kavereilla paloi juuri lopullisesti proppu tekijänoikeuslain kanssa, ja aiheesta ollaan nyt järjestämässä tiistaille mielenosoitusta. Mikko koordinoi kehitystä, ja lisää tietoa tulee vielä päivän aikana.

Vaikka tekijänoikeuksista tapellaankin libertaaripiireissä, uudessa laissa on niin paljon kummallisuuksia että asia kuuluu kyllä tällekin foorumille. Alkajaisiksi voisin viitata vaikkapa EFFi:n erinomaiseen taustamateriaaliin, tai omaan tuoreeseen yritelmääni Vapaasanassa. Mielenosoitukseen toivotaan porukkaa, eli tietoa saa ja kannattaa levittää.

Päivitys 14:37: Mielenosoituksesta keskustellaan IRCNetin kanavalla #tekijanoikeusmielenosoitus. Siellä on jo melkoinen jengi, eikä lisä tee pahaa. Miekkarin tueksi pannaan myös pystyyn blogi. Halukkaat kirjoittajat voivat pistää postia osoitteella decoy@iki.fi (kun blogi on pystyssä, jaan tunnuksia postitse) tai ilmoittaa IRC:issä. Ainakin käytännön esimerkit lain ongelmista ja vaikutuksista, relevantit linkit, tekijänoikeuden syvällisempi analyysi, eri järjestöjen mielipiteet ja kannanotot, jne. ovat hyviä aiheita.

Päivitys 0:48: Projektin IRC-kanavalla on nyt n. 300 henkeä, sillä on oma postituslista ja sen blogi on pystyssä. Jälkimmäiselle on varattu jo oma domain-nimikin, jonka pitäisi lähteä toimimaan huomisissa. Tästä lähtien mielenosoituksen tiedotus keskittyy projektin omille foorumeille.

Ei kommentteja: