maanantaina, huhtikuuta 04, 2005

Jussi Pajunen

Blogosfäärikin on huomannut Jussi Pajusen valinnan Helsingin kaupunginjohtajaksi.

Vähän aatetta mainostaen, harva on kuullutkaan että Pajunen perusti ja toimi puheenjohtajana 80-luvun lopulla Uudelle Liberaalipuolueelle (ULP). Suomen poliittisen historian libertarismia lähimpänä keikkuneen puolueen tavoite oli heidän ohjelmansa mukaan "minimaalinen valtiovalta".

Libertaari(hko(ko?)) kaupunginjohtajamme kuitenkin ikävällä tavalla sanoutui irti nuoruuden huumekokeiluista tuomiten puuhat ehdottomasti. Ehkä Jussi aikoo tehdä Bushit, ja tuoda esille enemmän "todellista" agendaansa vasta, kun hänet on valittu toiselle (kolmannelle?) kaudelle? Tai ehkä hänen poliittiset mielipiteensä ovat ihan oikeasti laantuneet.

1 kommentti:

Patrick kirjoitti...

Tuo oliko se 1989 perustettu puolue oli muuten Uudistuspuolue Liberaalit (UP), ei Uusi Liberaalipuolue. Eikä Jussi Pajunen myöskään toiminut sen puheenjohtajana, vaan puoluesihteerinä. Tiedän, koska olin itse 18-vuotiaana nuorena innokkaasti mukana perustamassa sitä. Mutta se valitettavasti kuivui aika pian.

En tiedä, ovatko Jussin mielipiteet miedontuneet kokoomuksessa, mutta hänen persoonallisuutensa tietäen uskon, että hän on joka tapauksessa halukkaampi sovittelevaan kompromissipolitiikkaan kuin viemään aggressiivisesti läpi omia tavoitteitaan väkipakolla muista välittämättä. Hyvällä tuurilla hän kaupunginjohtajana pystyy ainakin tasapainottamaan kaupungin budjetin ja karsimaan hiukan järjettömimpiä menoja.