torstaina, marraskuuta 18, 2004

Roskaruoan mainostuskielto

Roskaruoan mainostuskieltoa käsiteltiin iltauutisissa. Oikea jako Suomessakaan ei poliittisesti ole oikeisto-vasemmisto, vaan pikemminkin vapauden kannattajat - kontrollihysteerikot. Vasemmistolaiset ja oikeistolaiset autoritaristit vain usein haluavat kontrolloida vähän eri asioita.

"Suomen kansaa on aikaisemminkin valistettu vääränlaisista ruokailutottumuksista", totesi uutistenlukija. Se, että kansallisessa uutislähetyksessä käyetään tällaista sananpartta eikä se häiritse mitään, kertoo mielestäni jo jotain pelottavaa yhteiskunnastamme. "Asiantuntijat ovat nyt kokoontuneet miettimään, mikä olisi paras ratkaisu" jatkoi uutistenlukija.

Lukekaas vaikka tämä artikkeli, itkupillit. Mikään ei tietysti ole kivempaa kuin "viattomien lasten suojelu", viis siitä tarvitsevatko he suojelua vai eivät. Samoilla perusteilla usein vanhuksilta riistetään heidän itsemääräämisoikeutensa, "koska heillä ei itse ole ymmärrystä ja voimaa". Jokainen, jonka isoäiti on teljetty laitokseen tietää kuinka hyväksi itse holhottaville lääke todella on.

Ei kommentteja: