perjantaina, joulukuuta 03, 2004

Koukussa?

Ehkäpä marijuanan voisi laillistaa, muta tokihan kovemmat huumeet ovat niin addiktoivia, että on ihmisille parhaaksi, että ne kielletään? No tässäpä mielenkiintoinen argumentti:
An American doctor has claimed that cheese can be as addictive as morphine.

Dr. Neal Barnard, president of the Physicians Committee on Responsible Medicine, says cheese is addictive because it contains small amounts of morphine from cows' liver.

In his book - Breaking the Food Seduction: The Hidden Reasons Behind Food Cravings and Seven Steps to End them Naturally - he explains why people are hooked on products like cheese, meat, sugar and chocolate.

Niinpä. Tietenkin nikotiinikin on heroiinia addiktoivampaa.

Ja kaikki tehtävät, jotka valtio omaksuu, ovat pois yhteiskunnalta. Kun valtio kerran huolehtii puolestamme ruokavaliostamme, meidän ei tarvitse. Jos valtio ei huolehtisi, eikö sitten kukaan - vai opettelisivatko ihmiset itse huolehtimaan itsestään?

Reason-lehden ratkiriemukkassa Dave Barry -haastattelussa Dave kertoo kirjoittaneensa kolumnin, jossa hän vakavissaan pyysi poikaansa pitämään pyöräilykypärää, vaikka näyttikin täysin dorkalta sellainen päässään. Niinpä hänen postilaatikkonsa oli täynnä addresseja, joissa kerättiin nimiä lakeja varten, jotka pakollistaisivat kypäränkäytön.

Henkilön kunnosta, elämäntavoista ja ruokailutottumuksista voi oikeasti huolehtia vain henkilö itse, kenties ystäviensä ja perheensä tuella. Jos joku kuitenkin on niin syrjäytynyt, ettei hänellä tällaista tukiverkkoa ole, eivät sakot tai vankilatuomio ja yhä kovempi eristäminen yhteiskunnasta voi ainakaan positiivista vaikutusta saada aikaan.

Ei kommentteja: