keskiviikkona, toukokuuta 18, 2005

Somalian anarkia ja uusia blogeja

BBC kirjoittaa somalien arjesta. Kansainvälisesti mielenkiintoisessa tilanteessa maassa ei käytännössä ole julkista valtaa ollenkaan: "Somalia is the only country in the world where there is no government." Kannattaa tutustua myös lukuisiin henkilötarinoihin, kuvaukseen somalian rauhanprosessista, oikeusturvasta ja sairaaloista.

Kuvaukset ovat tosin aika karuja verrattuna paikallisten omiin kertomuksiin esimerkiksi uudella ja nousevalla Somalianarchy-keskustelusivulla. Myös Marginal revolution kirjoitti jo vuosi takaperin samasta aiheesta hieman syväluotaavammin.

Juttu löytyi Pekka Nykäsen julkaisusta, joka edustaa Instapundit-tyylistä uutislähteitä kartoittavaa blogiratkaisua. Näitä voisi olla Suomessa enemmänkin.

Uusista blogeista minua kuitenkin erityisesti viehättää Mette miettii, jossa Mette kertoo kaikenlaisista asioista maan ja taivaan välillä. Tyttö on todellakin lukenut!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jos Somalia on anarkistien paratiisi, niin luulisi, että olisi olemassa jokin FSP:n tyyppinen hanke saada mahdollisimman moni anarkisti muuttamaan Somaliaan. Kumma kyllä anarkisteilla ei tunnu olevan erityistä hinkua sinne.