maanantaina, toukokuuta 16, 2005

Tuulikki Ukkola blogaa

Tuulikki Ukkola on aloittanut blogin pitämisen (kiitos maalainen). Ei huono.

Hänhän oli liberaalien viimeinen kansanedustaja 1990-luvulla, joka ei suostunut yhdistämään puoluetta hieman oikeistolaisempaan ja hieman konservatiivisempiin nuorsuomalaisiin, mutta kutsui kyllä innolla nusut "valtaamaan LKP:n" oman puolueen perustamisen sijaan. Ukkola oli jäärä ja Risto E. J. Penttilä oli vielä kauheampi jäärä, ja molemmat pyörittivät omia puolueitaan ilmeisesti hieman liian diktatoriaalisella otteella, ilman toisaalta toivoakaan jonkinlaisesta synergiasta, tai toisaalta toivoa avoimemmasta ja hajautetummasta puoluemallista, jossa päätöksentekoa ja imagoa olisi levitetty laajemmalle.

Ikävää sinänsä, nyt Suomessa ei ole sitä yhtä mainittavaa liberaalipuoluetta.

Joka tapauksessa Ukkola ei ole täysin hukannut juttujaan, vaikka onkin siirtynyt Kokoomukseen:
Rohkeimman ja selkeäsanaisimman puheen piti Piia-Noora Kauppi. En ollut uskoa korviani, kun Piitu päästeli madonlukuja lainsäätäjille. ?Lainsäädännön pitäisi olla viimeinen vaihtoehto, jos yhteiskunta ei muutoin toimi kansalaisten etujen mukaisesti.?

Ihan tulivat mieleen 90-luvun alkuajat eduskunnassa, kun yritin puhua 199 kansanedustajaa ympäri, ettei joka asiaan tarvita lakia ja että välillä voitaisiin romuttaa turhimpia lakeja. Turha toivo. Eduskunta suoltaa niin jumalattomasti lakeja, ettei kukaan pysy niiden perässä.
Miinus tietysti Piitulle, joka personifioi yhteiskunnan. Yhteiskunta ei tee mitään, yksittäiset ihmiset tekevät.

4 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Tuulikki Ukkola vaikuttaa aika ärsyttävältä ämmältä. Katsokaa esimerkiksi tätä whinetystä:

"Jatkossa katson, mihin aikani käytän. Saa olla todella hyvä asia, että ryhdyn organisoimaan seminaareja ja paneelikeskusteluja. Koko kevään olen lentänyt kuin päätön kana. Ihme, etten ole sairastunut."

Anonyymi kirjoitti...

Ukkola oli hemmoteltu, keski-ikäinen kakara jo LKP:ssa, ei sietänyt pätkääkään itseensä kohdistuvaa kritiikkiä, vaikka räksytti jatkuvasti muille, ja liberalismin laitakin oli vähän niin ja näin, hän kannatti kansanedustajana mm. yhdessä Kristillisten ja SMP:n kanssa HIV-positiivisten pakkohoitoa, yms.

Eila kirjoitti...

Kyllä oot Tuulikki Ukkola oikea hömppä hömppä. Jospa sinuun olis moinen kirjoittelu kohdistunut, asianomainen istuis jo tiilenpäitä laskemassa, taikka maksais sinulle suuria korvauksia. Mutta niin kaun, kun sinusta ei ole kyse, päästelet suustasi moisia lattaeuksia, jotta Matti vanhanen pitäis erota. Okko nää pörrö?? Itekkö hinkuat pääministerin paikalle, sanon ettei ikinä, eikä koskaan sinun pitäis olla edes eduskunnassa. Olet tosiaankin hemmoteltu kakara, niinkuin joku tuolla aikaisemmin sanoikin. Jotta katoppa peiliin. Ikinä, koskaan enkä milloinkaan tule äänestämään kokoomusta ja tiedän paljon jo niitä, jotka katuvat äänestäneensä viimevaaleissa kokoomusta, että mietippä sitä.

liisa kirjoitti...

Aivan, hyvä Eila. Ja kato nyt, Tuulikki, miten sinusta paistaa pikkumaisuus ja anhanaikaisuus. Mitä paheksuttavaa netti palstoissa on, saman voisin sanoa Matille, jos sen vuoksi pitää keksiä muu kohtaamispaikka, että häpeää netti palstoja. Se on kuulkaa nykypäivän käytäntöä. Kaikki ei viihdy baareissa, kaikilla ei ole edes mahdollisuutta päästä kaiken maailman kultturelleihin paikkoihin, ei edes kovin usein Ikeassa käymään. Kyllä ne on ihan suomen kansalaisia, jotka nettiä käyttää, toki ulkomaalaisiakin joillakin laajemmilla palstoilla on. Se että näillä palstoilla voi esiintyä väärällä nimellä tai vaikka väärällä sukupuolella, se on kunkin oma häpeänsä, miten kierouttaan ruokkii. Niitä aina on, mut eihän Susannakaan siitä pahene, vaikka haki seuraa netin kautta. Muut intressit Susannalla on mielestäni kyseenalaisia.