torstaina, huhtikuuta 20, 2006

"Tasa-arvo, ihmisoikeudet ja demokratia ovat ristiriidassa monikulttuurisuuden kanssa"


Tasa-arvo, ihmisoikeudet sekä demokratia ovat ristiriidassa monikulttuurisuuden kanssa, joka tarkasti ottaen edellyttäisi myös edellämainittuja asioita suvaitsemattomien kulttuurien hyväksymistä keskuuteemme.

Tasa-arvo lienee melkolailla kulttuurisidonnainen käsite.

Monikulttuurisuus saattaa olla ristiriidassa myös ympäristön elinkelpoisuuden säilyttämisen kanssa. Bosnia ei ollut ihmisen kannalta kovin elinkelpoinen.

Monikultturistit lienevät haluttomia hyväksymään naisten aseman huonontamisen islamilaiselle tasolle. Kumminkin heidän aatteensa edellyttää myös sitä. Vai onko länsimainen monikultturismi sitä, että hyväksytään muista kulttuureista vain ne piirteet, jotka eivät ole ristiriidassa länsimaiden kulttuurien kanssa.

Monikulttuuri ja islam ovat ilmiöinä sukulaisia siinä mielessä, että molemmista on kahdet versiot. On islamia, joka näyttäytyy kivityksinä, kiihkoiluna, tappouhkauksina ja räjähtävinä pommeina. Sitten on sitä "oikeata" islamia, joka asuu länsimaisten idealistien kuvitelmissa. Monikulttuuri ilmenee todellisuudessa sosiaalisen koheesion rapautumisen seurausvaikutuksina ja etnisinä konflikteina. Ja sitten on idealistien versio, jota ei ole, mutta joka elää puheissa, visioissa ja mediassa. Todellisuuden esilleottamista pidetään suvaitsemattomuutena ja sensuroinnin arvoisena asiana.

1 kommentti:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Päätin siirtää Schwarzmannin osastoon "Muut", koska hän on viimeaikaisissa postauksissaan sanonut kannattavansa mm. progressiivista tuloveroa.